Ana hayvanlarAdelie pengueni: kolonideki zor yaşam

Adelie pengueni: kolonideki zor yaşam

hayvanlar : Adelie pengueni: kolonideki zor yaşam

Adelie penguenleri yaşamları boyunca diğer kuşlardan daha büyük güçlerle savaşırlar. Aynı zamanda kolonideki kışkırtıcı hayata da katlanırlar.

Biyokimya tarafından yazılmış ve doğrulanmıştır Luz Eduviges Thomas-Romero 31 Temmuz 2020'de.

Son Güncelleme: 31 Temmuz 2020

Adelie pengueni veya beyaz gözlü penguen (Pygoscelis de Adeliae), imparator penguene ek olarak, Antarktika kıtasının tüm uzunluğu boyunca yaşayan tek penguen türü. Kıyıdan uzak yerlere bile kurulabilir. Böylece, Ross Denizi'nde bulunan bu kuşların bir kolonisi, dünyanın en güneydeki penguen kolonisi olarak kabul edilmektedir.

Pygoscelis cinsi, Sphenisciformes takımında tek olan uçamayan deniz kuşları Spheniscidae ailesine aittir. Bunu bilmek ilginç Bu türün ortak adı, Doğu Antarktika'nın dar bir bölümü olan "Adelia Ülkesi"nden gelmektedir. Adelie Ülkesi, adını Fransız kutup gezgini Jules Dumont d 'Urville'in karısından almıştır.

Adelie pengueninin görünüşü

Türün ayırt edici özelliklerinden biri çarpıcı göz çevresinde dolaşan beyaz kuş tüyü halkası. Ek olarak, gaga ağırlıklı olarak siyahtır, çünkü sadece tabanında turuncu-kırmızıya döner. Bir diğer önemli husus, bu kuşun belirgin bir cinsel dimorfizm göstermemesidir.

Tür orta büyüklükte, yetişkinler yaklaşık 5 kilo ağırlığında ve yaklaşık 70 santimetreye ulaşıyor.  Tüylere gelince, yetişkinlerin siyah-mavimsi bir başı, çenesi, boğazı ve gövdesi vardır. Birkaç penguen türünün özelliği olduğu gibi, vücudun karın kısmı beyazdır. Bacaklar ve ayaklar mat beyazdan pembeye ve tabanlar siyahtır.

Coğrafi dağıtım alanı ne kadar genişliyor??

Adelie pengueni dairesel bir türdür. Bu, dağıtım alanının Antarktika Yarımadası'nın buz rafının kenarı ile sınırlı olduğu anlamına gelir. Nadiren açık suda bulunur ve yoğun buzlu bölgeleri tercih eder.

Üreme alanları, Ross Adası'nın batı eteklerindeki Cape Royds'dan Antarktika kıyıları boyunca uzanır. Bölge, Antarktika Yarımadası'nın batı kıyısına, İskoç Denizi adaları boyunca, Güney Sandwich Adalarına kadar uzanır.

Adelie penguenleri ara sıra Güney Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda kıyılarını ziyaret edebilir. Hint ve Pasifik okyanuslarındaki arktik altı adalarda da görünebilirler.

Seslendirme çok önemli

bu not alınmalı Bu türün kalabalık üreme kolonilerinde eşini tanımak zor olabilir. Doğru yapmak, yiyecek kaynağının doğru yuvaya ulaşmasını sağlar. Böylece, sözde tanıma, üreme enerjisini kendi yavruları dışındaki yavrulara yatırmaktan kaçınır.

Başarılı bir şekilde çoğalan çiftlerin sonraki üreme mevsimlerinde çiftleri tekrarlamalarının yaygın olduğunu bilmek ilginçtir. Uzmanlara göre, çiftin yeniden birleşmesi, bireysel işitsel tanıma yoluyla gelişir, çünkü hafıza mevsimler arasında devam ediyor.

Denizde yiyecek ararken Adelie pengueninin zorlu görevi

Adelie pengueni esas olarak kril ile beslenir, diğer küçük kabuklular ve küçük balıklar. Avlarını genellikle on ila kırk metre arasındaki su derinliklerinde bulurlar. 170 metre derinliğe kadar dalış yapabildiklerine dair kayıtlar olmasına rağmen, neredeyse yarısı 12'nin altında avlanır.5 metre.

yorucu bir iş. Genellikle, Adelie penguenleri yiyecek aramak için çok zaman harcıyor. Miktarı koloninin konumuna, avın bolluğuna ve yavruların yaşına göre değişir. Kuş dokuz ila 25 gün arasında yok olabilir ve bu süre zarfında üreme kolonisinden 100 kilometreye kadar mesafeler kateder. Ancak civciv genç bir kuşsa, ebeveynler üreme kolonisine daha yakın durur.

Çiftin seçimi

Adelie pengueni kolonilerde yaşar ve ürer, genellikle oldukça büyük olabilen, binlerce üye. 2014 yılında, Antarktika Yarımadası'nın en kuzeyindeki Tehlikeli Adacıklarda bir penguen "süper koloni" rapor edildi. Rapor, bu süper koloninin 1'den fazla olabileceğini tahmin ediyor.5 milyon kuş.

bu not alınmalı Adelie penguenlerinin üreme mevsimi çok kısadır. Ekim ayında, kıyı sularının sıcaklığı donma noktasının üzerine çıkar çıkmaz başlar. Sular genellikle hala buzla kaplıdır.

Erkekler önce üreme alanına gider ve yuvalarını yaparlar, daire içine yığılmış taşlardan yapılmış. Yuvada erkek, yumurtaların kaymasını önleyecek şekilde düzenlenmiş sekiz ila on taş kullanır.

Bunu bilmek ilginç dişiler üreme partnerlerini seçer, erkekler ciyaklayarak, dürterek ve yuvalarını göstererek dikkatinizi çekmeye çalışırken. Seçimin ardından çift, aralarındaki bağı güçlendirmek için karşılıklı sergi açıyor.

Uzmanlara göre, çiftin ritüeli, yuvalama bölgesini duyurmak veya aralarındaki hareketleri koordine etmek için kullanılabilir.

Çiftleşme, kuluçka ve kuluçka bakımı

Yıllar geçtikçe, Adelie penguenleri üreme kolonileriyle aynı bölgeye geri dönüyor. Orada, erkekler yuvalama alanlarını bulur ve eşleri tarafından bulunmayı beklerler. Ardından, çift çeşitli çiftleşmeler gerçekleştirir. Yumurtanın döllenmesi yaklaşık 24 saat içinde gerçekleşir.

Bunun arkasında, dişi en fazla iki yumurta bırakır. Buna ek olarak, erkek 33 - 35 gün süren kuluçkadan sorumludur. Bu süre zarfında hiçbir şey yemiyor. Yumurtadan çıktıktan sonra civcivler 18 - 27 gün boyunca her iki ebeveyn tarafından büyütülür ve korunur.

Bu saatten sonra, yavrular hızlı büyüme evresine girer. Civcivlerin yiyecek talebi o kadar fazladır ki, her iki ebeveynin de aynı anda yem yemesi gerekir. Korumasız olduklarında, civcivler kreş adı verilen gruplarda toplanır. Genç kuşlar arasındaki ölüm oranı yüksek.

Tüylenmeye kadar süren kreş aşamasında, civcivler günlük beslenmeden bakımın son haftasında bir veya iki kez beslenir.

Yuvalarda dışkılamanın tuhaf keşfi

Bu türün bilim adamları uzun zamandır ebeveyn penguenin yumurtalarını yuvada gözetimsiz bırakmak konusunda isteksiz olduğunu bildirmiştir, rahatlamak için bile. Bu sayede kuş, dışkısıyla yuvayı lekelemek istemez. Bir tutamda penguen arka ucunu hedef alır, kuyruğunu kaldırır ve bir dışkı mermisi fırlatmasına izin verir.

Dışkılar, 30 - 40 santimetre uzunluğunda yuvadan yayılan beyazımsı madde çizgileri bırakır. 2003 yılında, bir grup bilim adamı, insan vücudunun uyguladığından birkaç kat daha fazla olduğu ortaya çıkan bu dışkıları itmek için gerekli rektal basıncı hesapladı.

Bildirilen gözlemlere göre, penguen dışkılarının maksimum uçuş mesafesi dikkat çekicidir 1.34 metre.

koruma durumu

2014 yılında, bilimsel bir rapor, Adelie penguenlerinin dünya nüfusunun yaklaşık 3 olduğunu tahmin ediyor.79 milyon çift. Bu 7'ye eşittir.2006 ve 2011 yılları arasında elde edilen uydu görüntülerine göre 58 milyon olgun birey. Tür, IUCN tarafından En Az Endişe Veren olarak kabul edilir.

Bilgisayar modelleme çalışmalarına dayalı, Mevcut nüfus artış eğiliminin gelecekte tersine dönmesi bekleniyor. İklim değişikliği mevcut yolunda devam ederse bu gerçekleşecek.

Bunu bilmek önemlidir uçuş olmaması nedeniyle, tür deniz kirliliğine karşı hassastır. Daha önce, 1989 Bahia Paraíso petrol sızıntısı ile zaten yağlamadan ölüme maruz kaldı. Ayrıca krillerin toplanması bu tür için bir tehdit olabilir.

 

Kategori:
Esaret altındaki vahşi kedilerin en yaygın hastalıkları
Yerli tavşanların en iyi ırkları